Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi

WEB https://ciftlikkoyataturkanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Çiftlik Mahallesi Stadyum Caddesi Martı Sokak No 4 Çiftlikköy/YALOVA
VİZYON : Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim öğretim etkinliklerinin bir parçası olarak çevremizde ülkesini ve milletini seven, üstün nitelikli gençlerin yetiştirildiği eğitim, bilim, spor , sanat ve kültür merkezi olmak.
MİSYON : Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim öğretim programını etkili ve verimli bir şekilde uygulayıp, çağın gelişen, değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerileri kazanmış, ülkesine, milletine ve insanlığa hizmeti seven bireyler yetiştirmek temel görevimizdir.
BAŞARILAR : 2009 üniversite yerleştirme oranı: %67 2010 üniversite yerleştirme oranı: %58 2011 üniversiteye yerleştirme oranı %76 2012 üniversiteye yerleştirme oranı %73

Saatler : 9., 10., 11., 12. sınıflar (08:30- 15:20)
Yabancı Dil : Yabancı Dil / İngilizce II.Yabancı Dil / Almanca
Isınma : Kalorifer (Doğal gaz)
Servis : Taşımalı Eğitim Bulunmamaktadır. Özel 7 araçla ile taşınan öğrencilerimiz bulunmaktadır.
Ulaşım : Yalova Merkezden Çiftlikköy Sahil Mahallesi (2 no´lu minibüsler) Çiftlikköy Belediyesine ait Belediye otobüsleri ile okulumuza ulaşabilirsiniz. Öğrencilerimiz için il merkezi ve ilçelerimizden servis araçlarımız mevcuttur.
Yerleşim Yeri : Yalova il merkezi km uzaklıkta, Çiftlikköy´ün Belediye sınırı alanı 5946 dönümdür.İlçemiz Yalova İzmit Karayolu üzerinde bulunmaktadır.İlçemiz Marmara Denizinin güneyin bulunmakta olup batısında Yalova il merkezi doğusunda ise Altınova ilçesi yer almaktadır.Çiftlikköy´ün tarihi çok eskilere dayanmaktadır.Yörenin bilinen ilk adı Pylai´dir. Helenistik dönemden, Bizans dönemlerine ait pek çok yazıt ele geçirilmiştir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulun İl merkezine uzaklığı 5 km - Okul ilçe merkezinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri : 22 ŞUBE 22*34: 748 ÖĞRENCİ
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuz adrese dayalı öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu : %48
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2020:% 43 2021:% 46 2022:% 38 2023:% 48